Thursday, May 2, 2013

Nädala raamat: M.C. Beaton. Agatha Raisin ja mõrtsukalik abielu

Kui Teie päevad mööduvad kiiresti kevadtööde tõttu, aga õhtuti on siiski soov pool tunnikest enne magamaminekut midagi meelelahutuseks lugeda, siis M.C. Beatoni šoti krimka on see õige raamat. Beatoni jutustamise stiil on kiire ja lüheldane, vürtsitatud humoorikate kirjelduste ja situatsioonikoomikaga. Kui ikka peategelasel Agatha Raisinil hing täis saab, siis ei hoia ta oma pröökavaid ütlusi vaka all. Tulise temperamendiga keskealisel proual on aga oma karuse kesta all õrn ja hell süda ning utsitamist vajav madal enesehinnang. Enda turgutamisega saab Agatha ise suurepäraselt hakkama, kuid siis võib juhtuma hakata pööraseid seiku, mis võtavad just vastupidise suuna soovitule.
Varem on Agatha Raisini sarjas ilmunud Agatha Raisin ja surmapirukas, Agatha Raisin ja nurjatu loomaarst, Agatha Raisin ja pottilöödud aednik, Agatha Raisin ja Dembley matkajad.
M.C. Beatoni teise krimisarja kangelane on külakonstaabel Hamish Macbeth, nutikas laiskvorst, kes üle kõige kardab karjääriredelil edutamist, sest siis ei saaks ta enam oma päevi mööda saata salaküttides ja võrkkiigel unelevalt pilvi jälgides. Samuti on tal pidevalt muret naistega, kes väga tahaks konstaabli majja sisse kolida ja siis oma käega kord majja lüüa. Selles sarjas on eesti keeles ilmunud juba üle tosina raamatu, uuemad on Apla naise surm, Ränduri surm, Snoobi surm, Sarmika mehe surm, Riiukuke surm.
Teile lugemiselamusi soovides, Lagle

No comments:

Post a Comment