Thursday, September 3, 2015

Nädala raamat: Õnn on. Kogu maailma õnneraamat


Ma usun, et suur osa inimestest murrab pead järgmiste küsimuste üle: mis on õnn, mis teeb mind õnnelikuks, kuidas tunda end õnnelikumana? Vastus on selles samas raamatus! Või siis vähemalt see kogumik tuletab meile meelde elementaarseid teadmisi, lihtsaid tõdesid, mis on selleks vaja, et olla endaga rahul.

Raamatusse on koondatud üle maailma saja psühholoogi ja asjatundja mõtted ja teadmised õnnest. Saame teada, kuidas suhtutakse õnne näiteks Islandil, Lõuna-Aafrikas, Austraalias ja ka Eestis. Tsiteerin tagakaane sissejuhatavat lõiku, siit on näha, kui palju see kogumik hõlmab: „Nii valmis raamat, kust saame palju ainulaadset ja huvitavat faktiinfot, aga ka vastuseid küsimustele, kuidas mõjutavad meie õnnetunnet sellised näitajad nagu aeg, raha, tervis, edukus ja tulevik; kas õnn on seotud meie vanuse, geneetika, juhuslikkuse ja vaba tahtega; kui suurel määral sõltub õnn perekonnast, sõpradest ja sugulastest.

Kui Te selle raamatu kätte võtate, olete teinud juba esimese sammu positiivse psühholoogia mõistmiseks. See on hea tuju raamat, teksti vahele on justkui kogemata pillutud suures plaanis pilte juhuslikest motiividest, mis teevad südame soojaks. Seda raamatut lugedes mõistan, et ma võin kohe praegu olla parem inimene ning maailm paistab helgemana. See on tõsi, et igaüks on oma õnne sepp…

Lõpetuseks toon ära selle kõige õigema tsitaadi, mis jääb õnnekogumikust kõlama: „Looja, anna mulle kannatust leppida asjadega, mida ma muuta ei saa, jõudu muuta asju, mida muuta saab ja oskust üht teisest eristada.

Teile lugemiselamusi soovides, Lagle

No comments:

Post a Comment